Hoe een leuke bordspelavond organiseren?

Geplaatst op 30-04-2023

Categorie: Hobby en vrije tijd

Ben jij op zoek naar een gezellige avond vol plezier met vrienden of familie? Dan is een bordspelavond een geweldige optie! Het organiseren van zo'n avond kan wel wat voorbereiding vergen, maar het is het zeker waard. In dit artikel geef ik jou tips en ideeën over hoe je een leuke bordspelavond kunt organiseren.

bordspel

Stap 1: Kies de juiste spellen

De eerste stap bij het organiseren van een bordspelavond is natuurlijk het kiezen van de juiste spellen. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de groepsgrootte en de interesses van de spelers. Zorg er ook voor dat je voldoende spellen hebt voor de hele avond. Niets is zo vervelend als halverwege de avond zonder spellen komen te zitten.

Je kunt ervoor kiezen om klassieke spellen te spelen zoals Monopoly of Scrabble, maar er zijn ook veel nieuwe spellen op de markt die de moeite waard zijn om uit te proberen. Denk bijvoorbeeld aan Azul, Everdell of Ticket to Ride. Vergeet ook niet om een aantal snelle spellen toe te voegen, zoals Dobble of Codenames, voor een afwisselende avond.

Stap 2: Maak de juiste sfeer

Een bordspelavond is niet compleet zonder de juiste sfeer. Zorg voor een gezellige en ontspannen sfeer, waarin iedereen zich op zijn gemak voelt. Steek wat kaarsen aan, leg wat snacks op tafel en zet een lekker muziekje op. Dit draagt allemaal bij aan een ontspannen en gezellige sfeer.

Stap 3: Zorg voor de juiste setting

Bij het organiseren van een bordspelavond is de setting erg belangrijk. Zorg voor voldoende tafels en stoelen zodat iedereen comfortabel kan zitten. Het is ook handig om voldoende ruimte te hebben om de spellen uit te spreiden.

Daarnaast is het belangrijk om goede verlichting te hebben. Zorg voor voldoende licht zodat alle spelers de spelregels goed kunnen lezen, maar maak het niet te fel. Een te felle verlichting kan namelijk vermoeiend zijn voor de ogen.

Stap 4: Plan de avond goed in

Een bordspelavond kan al snel uitlopen, daarom is het belangrijk om de avond goed in te plannen. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om alle spellen te spelen. Plan ook een pauze in tussen de spellen door zodat de spelers even kunnen ontspannen en bijpraten.

Stap 5: Houd het gezellig

Een bordspelavond draait om plezier en gezelligheid. Het is belangrijk om dit voorop te stellen. Houd de sfeer ontspannen en voorkom ruzies of discussies. Een beetje competitie is natuurlijk prima, maar het moet niet ten koste gaan van de sfeer.